nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
20°

Llamazares fa bons els pronòstics i és elegit nou coordinador general d'IU

La seva candidatura aconseguí un delegat més que Frutos en el Consell Polític Federal

92432

Gaspar Llamazares rep les felicitacions de l'altra candidata, Àngeles Maestro.

Gaspar Llamazares va fer ahir bons els pronòstics d'abans del començament de la VI Assemblea d'Izquierda Unida i es convertí en el nou coordinador general de l'organització, gràcies als vots de 31 membres del Consell Polític Federal "només un més que Frutos", succeint així Julio Anguita després d'11 anys. La candidatura del líder asturià havia rebut el suport del 42'59 per cent dels delegats que elegien els 75 membres del Consell Polític, òrgan que decidia l'elecció del nou líder d'IU.

El secretari general del PCE, Francesc Frutos, es quedà a les portes del lideratge d'IU, ja que obtingué 30 sufragis del Consell Polític Federal, un menys que Llamazares. Més lluny es quedà la líder de la Plataforma Crítica, Àngeles Maestro, que obtingué 13 vots. Aquesta va fer cas omís als rumors que asseguraven que la seva candidatura s'anava a unir amb la de Frutos "s'arribà a parlar d'un transvasament de vots d'una candidatura a altra" i al final concorregué al moment decisiu del conclave amb el suport de 146 delegats.

La balança començà a declinar-se a favor de Llamazares des del primer moment. Si setmanes abans de l'Assemblea sumava a la seva candidatura «pesos pesants» d'IU com Julio Anguita o Rosa Aguilar, en el començament d'aquesta guanyà el primer torcebraços als seus dos rivals, ja que la presidència de la Mesa va ser per a la batlessa de Còrdova i no per al coordinador general d'IU a Extremadura, Manuel Cañada, com pretenien Frutos i Maestro.

Però tal vegada el moment decisiu es va viure ahir, quan 345 delegats votaren per la candidatura del diputat asturià, mentre que 319 ho feian per Frutos i 146 per Maestro. D'aquesta manera, Llamazares obtenia 31 llocs en el Consell per 30 de Frutos, el seu rival directe, fet que se suposava com una victòria avançada perquè és aquest òrgan, el màxim entre assemblees d'IU, el que disposava del poder per elegir el nou coordinador.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris