nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

Anguita s'acomiada exigint la pau a IU després de triar el nou líder

Rosa Aguilar, elegida presidenta de l'Assemblea d'Izquierda Unida

El coordinador general d'IU, Julio Anguita, s'acomiadà ahir oficialment. El que ha estat líder de la coalició durant 12 anys advertí els tres candidats a succeir-lo, Francesc Frutos, Gaspar Llamazares i Àngeles Maestro, que, si no firmen la pau dilluns, quan conclogui la VI Assemblea Federal, serà una «tragèdia per a IU, l'esquerra, els treballadors» i, en general, «la democràcia».

La forta divisió que viu l'organització, plasmada en la falta d'acord entre els aspirants a succeir Anguita per formar una candidatura única, ha marcat els dies previs a la celebració de l'Assemblea. «No em preocupa en absolut», afirmà sobre aquest assumpte el coordinador general d'IU, que negà tenir cap responsabilitat en aquesta fractura de la formació que dirigeix i al·legà que sempre ha consultat totes les mesures que ha adoptat. Anguita prometé que continuarà lluitant activament en la política de l'organització, però des de les seves noves responsabilitats en el Consell Polític Federal, en el Consell Polític d'Andalusia i en la direcció del PCE.

El nou líder d'IU que surti de la VI Assemblea comptarà amb tot «el meu suport», ja sigui Llamazares "candidatura en la qual figura Anguita", Frutos o Maestro. De totes maneres, el suport del coordinador sortint al que surti elegit no suposarà mai «cap tipus de submissió», encara que assegurà que les crítiques les farà en el «despatx» i no a través de la premsa.

D'altre costat, la batlessa de Còrdova, Rosa Aguilar, que forma part de la candidatura de Llamazares, va ser elegida ahir presidenta de la Mesa de la VI Assemblea, amb nou vots de diferència sobre l'altra proposta, impulsada per les candidatures de Frutos i Maestro, que proposaven el coordinador general d'IU a Extremadura, Manuel Cañada, que en va ser elegit vicepresident.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris