cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Una carta de suport de les Madres de Mayo a ETA enceta la polèmica

La polèmica està servida. L'Associació Madres de la Plaza de Mayo, defensora dels Drets Humans, inclou a la seva web una carta en què es dóna suport a ETA i denuncia la repressió de l'Estat Espanyol. Tot i Això, alguns col·lectius argentins es volgueren desmarcar ahir del contingut d'aquesta missiva i denunciaren que la presidenta d'aquella associació, Hebe de Bonafini, ha fet viatges a Espanya pagats per HB. Davant aquesta situació, el Govern, l'oposició i la Fiscalia s'apressaren a mostrar el seu rebuig a la carta i demanaren una rectificació, tot i que atribuïren el que allà s'expressa a un total desconeixement de la realitat d'Espanya.

La carta de Madres de la Plaza de Mayo, datada el 23 d'abril de 1999, és la resposta a la visita que alguns membres del col·lectiu realitzaren temps enrere al País Basc. El comunicat, firmat per la presidenta de l'associació, Hebe de Bonafini, i per la consellera directiva, Hebe de Mascia, finalitza així: «Com a mares, feim nostre el vostre crit: !Euskal presoak Euskal Herrira!.

El text destaca que «les Madres de Mayo hem compartit amb les mares basques el dolor pels seus fills presos, perseguits i assassinats», i apunta que el Pacte de Lizarra és l'esperança del procés de pau. «Les detencions les tortures, les execucions, ens demostren que el pitjor del franquisme continua vigent a la terra espanyola», assenyala, per després mostrar solidaritat amb «els centenars d'homes i dones que pateixen a la presó les tortures, les violacions i la dispersió criminal de l'Estat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris