algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 22°
18°

Cepsa també apuja els preus mentre es tornen a repetir les mobilitzacions

La petroliera incrementa amb tres pessetes totes les benzines, i amb quatre, el gasoil

94834

Agricultors i pescadors es mobilitzaren ahir.

La petroliera Cepsa s'uní a Repsol, i aquesta passada mitjanit apujà tres pessetes les benzines i quatre, el gasoli. Amb aquest increment, la benzina sense plom 95 se situarà en 144'9 pessetes de màxima i 140'9 de mínima. La benzina súper de 97, també aplicant la pujada, s'estableix en 154'9 de màxima i 150'9 de mínima; mentre que el preu de la benzina sense plom 98 quedà fixat en 157'9 de màxima i 150'9 de mínima. Pel que fa al gasoil, el preu quedà fixat en 129'9 de màxima i 125'9 de mínima.

En resposta als augments de preu del carburant, s'han tornat a produir mobilitzacions. Consumidors i professionals "transportistes, agricultors i pescadors" exigiren al Govern que adopti mesures que evitin una nova escalada de preus. Aixi, quasi tota la flota de ròssec de Catalunya i diversas confraries d'Andalusia, Almeria, Euskadi i Balears bloquejaren diversos ports com a protesta contra els acords assolits amb el Govern a primers d'octubre per pal·liar l'efecte de la pujada dels carburants.

De moment, romanen amarrades les confraries de les federacions provincials de Girona, Barcelona, Cantàbria, Almeria, Motril, Màlaga, Cadis i Huelva, encara que el 70 per cent del sector pesquer espanyol no secundà la protesta, segons dades de la Federació Nacional de Confraries de Pescadors. El Govern assegurà que els acords firmats amb agricultors, pescadors i transportistes són «estructurals», i no conjunturals, per la qual cosa han de ser qüestionats cada vegada que es produeixin variacions en els preus dels carburants, segons el ministre Portaveu, Pío Cabanillas.

Davant la darrera pujada, la Plataforma Nacional de Consumidors de Carburants anuncià que es reunirà «ben aviat» per estudiar noves mesures de pressió i reclamar que el Govern estableixi solucions en l'encariment dels combustibles. El secretari general de l'agrupació d'agricultors Unió de Llauradors-COAG, Lucio Monteagudo, afirmà que la situació és «insostenible», i el president de l'Associació Valenciana d'Agricultors, Cristóbal Aguado, apuntà que la pujada «és immoderada» i requereix establir una clàusula de revisió dels acords.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris