cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

El Pirineu aragonès es paralitza en protesta pel Pla Hidrològic de Matas

El ministre de Medi Ambient torna instar Iglesias a presentar-hi una alternativa

La Comunitat d'Aragó visqué la segona jornada de protesta massiva contra el Pla Hidrològic estatal. En aquesta ocasió diversos municipis del Pirineu aragonès es paralitzaren durant dues hores per protestar contra els embassaments, encara que la mobilització no tenia el suport del Govern aragonès, que es mostra a favor de les obres del Pacte de l'aigua.

L'objectiu de l'aturada és detenir el transvasament «des de la seva arrel», amb la construcció dels embassaments imprescindibles perquè sigui efectiu el transvasament de l'Ebre al Xúquer i el Segura. Amb la mobilització s'espera cridar l'atenció sobre un territori «utilitzat secularment com a font de recursos naturals i humans que es vol esprémer una altra vegada amb la construcció del recreixement de l'embassament de Yesa i la construcció del de Buscarrués, Santaliestra i Jánovas», segons explicaren els convocants.

A més de l'aturada general hi hagué concentracions en els principals nuclis de les comarques afectades: Jaca, Ayerbe, Sabiñánigo, l'Ainsa i Graus, amb concentracions de suport a Osca i Saragossa. A la manifestació s'uniren diversos ajuntaments, juntes comarcals i mancomunitats, comitès d'empresa i la pràctica totalitat dels centres escolars. No obstant això, el president de l'Executiu aragonès, Marcelino Iglesias, es mostrà en contra de la convocatòria d'atur, ja que no en comparteix els plantejaments tot i que entén que les organitzacions tenen els seus drets.

Del seu costat, durant la jornada el ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, instà Iglesias a asseure's a dialogar sobre l'esborrany del PHN i el transvasament de l'Ebre, ja que fins ara «s'ha tancat aquest diàleg». Igualment li demanà que presenti les seves propostes perquè pugui escoltar-se la veu dels aragonesos.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris