cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
20°

Les escletxes a una presa de Castelló obliguen a obrir-ne les comportes

Continuen les tasques de recerca dels dos nins i la dona desapareguda

El temporal de pluja que sacseja la costa llevantina des de dissabte tingué ahir les seves primeres conseqüències serioses en les infraestructures. Les pluges provocaren escletxes en la presa de Maria Cristina, a Castelló, que obligaren a l'obertura de les seves comportes. Del seu costat, els equips de rescat reprengueren les tasques de recerca dels nins desapareguts el cap de setmana passat a Múrcia i Tarragona i de la dona de la qual no es tenen notícies des de dilluns a Cartagena. A més, més de 60 carreteres patiren talls i en la Comunitat Valenciana se suspengueren les classes als col·legis i a la Universitat, que tampoc no s'impartiran avui.

Encara que la situació ha estat molt crítica a causa de les pluges en totes les comunitats del Llevant (València, Catalunya i Múrcia), la situació entorn del pantà de Maria Cristina, a Castelló, va ser especialment alarmant. Primer va ser un avís d'alarma, ja que estava quasi al límit. En 24 hores la presa passà d'estar de l'1'17 per cent de la seva capacitat al 83'2 per cent.

El volum d'aigua, que segons dades del Centre d'Emergència originà diverses escletxes a la presa, dugué a l'obertura de les seves comportes per tal d'evitar un desbordament. També a Castelló els despreniments de ponts varen provocar talls de carretera en els Ports, sense conseqüències per a les seves cases. Menys sort tingueren els veïns de la localitat valenciana de Manises, on el barri de Sant Jeroni s'inundà com a conseqüència de la ruptura d'un dels murs que delimitaven la zona de l'aeroport.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris