cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
22°

Arzalluz qualifica Aznar de «tètric, tenebrós fins i tot en les gràcies»

El president creu que a la manifestació de dissabte es defensà Lizarra

El president de l'EBB del PNB, Xabier Arzalluz, condemnà ahir l'assassinat del funcionari de presons, Máximo Casado, i lamentà que hi hagi una nova «família rompuda» i assenyalà que ETA sembla tornar als seus «objectius clàssics». El dirigent del PNB qualificà el president del Govern, José María Aznar, d'«individu tètric», que «és tenebrós fins i tot en les seves gràcies» i li digué que haurà d'oferir la raó per la qual ell «i els seus» no estigueren presents en la manifestació de dissabte, perquè «els morts desgraciadament no poden venir».

Amb aquestes declaracions, Arzalluz respongué a les manifestacions realitzades per Aznar, en les quals assenyalà que el líder del PNB no enyorarà Máximo Casado». A més, afirmà que la seva formació estigué tan absent de la marxa com els assassinats per ETA. Precisament, Aznar va afirmar ahir a Iran que «abans i després de la manifestació es féu apologia al Pacte d'Estella». Sobre la participació del PSOE va afegir que «a partir d'ahir, qui vulgui jugar a la confusió, que continuï jugant».

D'altra banda, el vicepresident primer i ministre de la Presidència, Mariano Rajoy, es mostrà ahir convençut que l'Ertzaintza no s'«està utilitzant per la seva funció antiterrorista». Rajoy va assenyalar també que un Govern al País Basc diferent al del PNB «seria molt més eficaç en la lluita contra el terrorisme». En aquest sentit, va assegurar que per posar barreres a l'avanç terrorista és «fonamental un Govern basc diferent a l'actual» així com «un esforç policíac important i una crítica dura i una oposició ferma tant als objectius polítics com als mitjans que utilitza ETA».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris