nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Breus

• JUSTÍCIA

Nou judici espanyol condemnat a mort El nou judici de l'espanyol Joaquín José Martínez començarà el pròxim 12 de febrer, després d'haver anul·lat el Tribunal Suprem de Florida la seva condemna a mort per l'assassinat d'una parella el 1995. El jutge Roger Padgett decidí ahir aquesta data en coordinació amb la fiscalia estatal i l'advocat de Martínez, Peter Raben. El magistrat també fixà la data del 18 de desembre perquè ambdues parts presentin la seva llista de testimonis i proves que presentaran durant el judici. A petició de Raben, el jutge Padgett accedí a eliminar de les acusacions el càrrec de robatori.EP.

• CRÒNICA NEGRA

Fugida de presó Modelo Un pres de la presó Modelo de Barcelona va fugir ahir matinada de recinte penitenciari serrant els barrots de la seva cel·la i saltant per la teulada, segons informaren fonts de la Conselleria de Justícia i del sindicat Catac-presons. El fugitiu anava acompanyat per un altre reclús que va ser interceptat quan es disposava a saltar des del terrat.EP.

Mata el seu veí per no abaixar música Els Mossos d'Esquadra varen detenir diumenge un home de 36 anys i deficient com el presumpte responsable de la mort del seu veí, el cadàver del qual va aparèixer amb cops i mig calcinat ahir al matí en un habitatge del carrer Sant Anastasi de Lleida. En el moment de la detenció, l'arrestat va confessar que havia matat el seu veí perquè no va abaixar la música.EP.

• POLÍTICA

Absencia de Zapatero a debat El president del PSOE, Manuel Chaves, apel·là ahir a l'ètica professional dels mitjans de comunicació perquè respectin la decisió de José Luis Rodríguez Zapatero de no intervenir en el debat sobre els Pressuposts Generales de l'Estat, que comencen avui, per una «raó familiar molt greu». El secretari general del PP, Javier Arenas, expressà ahir el seu «respecte» al secretari general del PSOE assenyalant que l'absència està «justificada».EFE.

• ECONOMIA

Espanya, segon país que més construeix Espanya va ser el segon país de la UE en el qual més va créixer el sector de la construcció el 1999, només per darrere d'Irlanda, en registrar una producció total per valor de 12'1 bilions de pessetes, fet que suposa un increment del 8'5 per cent respecte a la comptabilitzada en el mateix període de l'any anterior, segons dades difoses ahir per la patronal de grans constructores, Seopan. EP.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris