nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

Breus

• VIOLÈNCIA AL CARRER

Encaputxats cremen un autobús Un autobús resultà completament calcinat a conseqüència d'un atac amb còctels molotov perpetrat ahir per mig centenar d'encaputxats a l'altura del pont de San Antón a Bilbao. Després de l'atac i abans de fugir, els radicals destrossaren també un caixer automàtic del BBVA dels voltants. Segons informaren fonts de l'Ertzaintza, el succés tingué lloc a les deu del matí quan els joves detingueren el vehicle urbà, que pertany a la companyia BizkaiBus, i llançaren nombrosos còctels molotov a l'interior. Cap persona no en resultà ferida.E.P.

• CATALUNYA

Maragall: «Pujol no s'hi atrevirà» El president del PSC, Pasqual Maragall, lamenta que Jordi Pujol «no s'atreveixi» a presentar-se per setena vegada a la Presidència de la Generalitat davant d'unes possibles eleccions anticipades, perquè és «assenyat i corre el risc de tenir la pitjor de les sortides possibles, que és perdre i haver de plegar». En una entrevista que publicà ahir el diari comarcal El Punt, Maragall assegurà que li «agradaria personalment» repetir el «duel» de fa un any i es mostrà convençut que «guanyaria el desempat, si es produís».E.P.

Polèmica pàgina web d'ERC Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) afirmà que la formació «no es fa responsable d'una web personal d'un ciutadà», referint-se a la pàgina web nacionalista, que anima a unir-se les joventuts d'ERC, i en la qual es detalla la manera de fabricar un còctel molotov, segons informaren fonts d'ERC. Segons ERC, «ni la web de les JERC "www.jerc.net" ni la d'ERC "www.esquerra.org" contenen aquest tipus d'informacions ni hi tenen, òbviament, cap relació».E.P.

Homenatge a Companys Unes 300 persones participaren ahir en el coll de la Manrella (Girona) en un dels actes organitzats per commemorar el 60è aniversari de l'afusellament de Lluís Companys que s'iniciaren dissabte a la Vajol, coincidint amb la tradicional trobada independentista. Durant l'acte es reclamà un reconeixement públic de la figura del president de la Generalitat republicana per part del Govern central. L'expresident del Parlament de Catalunya, Heribert Barrera, destacà el fet que la Generalitat hagi efectuat finalment un acte institucional de reconeixement en el 60è aniversari de l'afusellament de Companys, i afirmà que «ara només hi falta que el Govern central facin el mateix».E.P.

• POLÍTICA

Ordre europea de recerca i captura El Grup Socialista al Parlament Europeu creu que l'ordre de recerca i captura per tota la Unió Europea per delictes de terrorisme que farà que l'extradició sigui automàtica, entrarà en vigor d'aquí a un any, després que hagi constatat un important suport polític a la iniciativa, segons informaren fonts socialistes. L'objectiu d'aquesta iniciativa és, d'una banda, aconseguir que quan es deté un terrorista, se'l jutgi al país on ha comès el delicte més greu; d'altra banda, se'n pretén una extradició ràpida.E.P.

• LABORAL

Més contractes indefinits per a dones El nombre de contractes indefinits i bonificats per a dones registrats a l'Instituto Nacional de Empleo (INEM) fins el juliol de 2000, realitzats a l'empara del Pla de Foment de l'Ocupació, va ser de 224.478, dels quals més de 95.000 eren contractes inicials a temps complet, 75.875 inicials a temps parcial i 52.939 eren contractes per convertir en indefinits.E.P.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris