nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

Aznar respecta els manifestants de Bilbao, però no els convocants

Els partits destaquen el menyspreu d'ETA a la petició social de pau

Els partits polítics varen ser quasi unànimes en analitzar l'assassinat del funcionari de presons Máximo Casado Carrera: és la resposta d'ETA a la multitudinària manifestació que dissabte a Bilbao demanà la fi de la violència terrorista.

El president del Govern espanyol, José María Aznar, condemnà ahir l'atemptat, i insistí que l'Executiu continuarà amb la mateixa política antiterrorista. A més, va dir que totes les persones que acudiren de bona fe a la manifestació a Bilbao contra el terrorisme li mereixen el seu respecte, però els que l'encapçalaren «no tenen la més mínima dosi de credibilitat», com creu que ho demostren els fets. Aznar, que és a l'Iran, afegí que aquesta opinió l'expressa amb independència d'altres motivacions i manipulacions que es pretenen amb convocatòries com la de dissabte, i va dir que tal vegada algunes persones no hi trobaren a faltar ningú.

El secretari general del PSE, Nicolás Redondo Terreros, qualificà l'atemptat d'ahir com la resposta dels feixistes a la manifestació de dissabte. Així, després de les veus de pau que la ciutadania llançà a Bilbao, «avui ETA torna a desoir la societat i ens copeja a tots, fonamentalment la seva família i els seus companys, una terrible urpada».

Dirigents dels partits bascs coincidiren en aquesta idea. El mateix lehendakari, Juan José Ibarretxe, afirmà que la banda terrorista està realitzant «qualque cosa inassumible», «en pegar trets perquè qualcú pensi diferent de tu». Pel lehendakari, la banda mai no ha admès la societat basca i no sap què és la democràcia i per això no fa cas d'allò que els bascs demanen, que posi fi a la violència.

Des de l'EBB del PNB, el seu portaveu, Joseba Egibar, va dir que amb aquest nou assassinat la banda està demostrant «una incapacitat manifesta per deixar de fer el que està fent» i l'acusà de no tenir valentia o intel·ligència política per adonar-se que «el seu és el camí de la bogeria».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris