nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
14°

Identificats els tres etarres que executaren Miguel Àngel Blanco

La Policia descobrí la identitat dels etarres que segrestraren i després assassinaren el juliol de 1997 l'edil del PP a la localitat d'Ermua Miguel Àngel Blanco, després la detenció el passat dimarts del presumpte etarra Ibon Muñoa Ariznavarreta, acusat de subministrar informació sobre l'edil popular. Es tracta de Javier García Gaztelu, Irantzu Gallaztegi i José Luis Geresta Múgica, informaren fonts de la investigació.

Dels tres etarres només un de ells continua en actiu formant, a més, part de l'actual cúpula etarra. Es tracta de Javier García Gaztelu, Txapote, qui donava les ordres als dos presumptes assassins del metge militar Antonio Muñoz Cariñanos. A més, la titular del jutjat central número 3 de l'Audiència Nacional, Teresa Palacios, ordenà ahir l'ingrés a la presó del presumpte etarra Ivon Muñoa Ariznavarreta, acusat de subministrar informació sobre el regidor del PP segrestat i assassinat el juliol de 1997.

El detingut estava vinculat directament al responsable dels comandos de la banda terrorista, Javier García Gaztelu, i se'l pot considerar membre legal de l'esmentat comando Donosti. El presumpte etarra va facilitar al comando Donosti el seu vehicle particular, que va deixar aparcat a l'estació d'Eibar, per si el necessitaven per a l'acció terrorista contra el regidor del PP a Ermua.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris