cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

El Govern rebaixa les retencions de l'IRPF forçat per una sentència

Se'n veuran beneficiats els qui tenguin ascendents al seu càrrec

El Consell de Ministres va aprovar ahir la rebaixa de les retencions de l'Impost de la Renda de les Persones Físiques (IRPF), que beneficiarà 800.000 contribuents amb ascendents majors de 65 anys al seu càrrec i 311.000 declarants que convisquin amb fills de menors de 25 anys.

El Govern es veu forçat a fer aquesta modificació arran de la sentència del 19 de maig del Tribunal Suprem en què es declararen nuls i contraris a dret alguns aspectes del sistema de retencions i que considerà il·legal que no es tingués en compte als ascendents majors de 65 anys que convisquin amb el declarant per calcular la base de la retenció.

Segons el Govern, amb aquest Reial Decret s'incorpora al reglament de l'IRPF el principi prioritari establert en una recent sentència del Tribunal Suprem, segons la qual la regularització de les retencions ha de pretendre en el seu càlcul la màxima personalització i individualització per aconseguir la major equivalència en la tributació definitiva.

El Reial Decret aprovat pel Consell de Ministres estableix que aquests canvis se centrin en una menor retenció pels ingressos, que haurà de practicar l'empresa en els mesos que resten del present exercici i que té efectes des de l'1 de gener d'aquest any.

En el cas dels contribuents amb ascendents al seu càrrec, per calcular la nova retenció se considerarà el mínim familiar per ascendent, de 100.000 pessetes, sempre que es compleixin els requisits que marca la normativa tributària. Pels fradrins, viudos i separats amb fills menors de 25 anys a càrrec seu, s'estableix el còmput en la seva totalitat dels descendents i no per la meitat, com es feia fins abans del canvi.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris