cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Ibarretxe demana als partits l'abandó dels insults i la defensa de l'Estatut

PP i PSE-EE no secundaran els actes que convocarà el lehendakari

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, exposà ahir en el Parlament basc el seu pla de pacificació per a Euskadi, que es basa en tres compromisos fonamentalals: l'abandó de la confrontació i l'insult, la defensa de l'Estatut de Gernika i la formació d'un fòrum multipartit. No obstant això, tant populars com socialistes asseguraren que les propostes del lehendakari arriben tard, i insistiren en la necessitat d'un avançament electoral. El mateix Ibarretxe, en el seu torn de rèplica, criticà especialment el PP, al qual demanà que faci autocrítica pel fet de ser l'únic partit que no acudirà a la manifestació de dissabte contra ETA.

Ibarretxe explicà ahir el seu pla de pacificació per a Euskadi, que s'havia previst per al ple dilluns passat, però que s'hagué de suspendre pel darrer atemptat d'ETA. També Ibarretxe demanà al PP que «faci autocrítica amb humilitat» en observar que és l'únic partit present a la Cambra basca que no participarà en la manifestació convocada per a dissabte que ve a Bilbao, en favor de la pau i en contra d'ETA.

A més, va dir al PSE-EE que, en la seva intervenció d'ahir, semblava «voler donar explicacions» sobre la decisió d'acudir a la mobilització, «com si algú els ho hagués demanat». En la seva rèplica als grups parlamentaris, Ibarretxe va instar els populars a «abandonar l'autisme polític» en el qual, segons el seu parer, estan sumits, i va destacar que, actualment, el Partit Popular no aprovaria ni el Pacte d'Ajuria Enea ni l'Estatut de Gernika.

Del seu costat, els portaveus del PP, Leopoldo Barreda, i del PSE-EE, Rodolfo Ares, anunciaren ahir que no donaran suport als actes que Ibarretxe convocarà el pròxim 25 d'octubre per celebrar l'aniversari de l'Estatut.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris