lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
21°

El PSOE diu que manifestar-se amb Ibarretxe no és donar-li suport

El lehendakari agraeix les adhesions a la seva convocatòria

62760

El lehendakari Juan José Ibarretxe, en conferència de premsa.

Destacats dirigents del PSOE justificaren ahir la presència del seu partit en la manifestació contra ETA convocada pel lehendakari, Juan José Ibarretxe. En aquest sentit, asseguraren que el seu suport a la iniciativa no és un suport a la política del PNB i del Govern basc. No obstant això, des del Govern i el PP es criticà el suport al lehendakari que suposa la presència dels socialistes dissabte a Bilbao, tot i que mostraren el seu respecte a la decisió del PSOE.

El president del PSOE, Manuel Chaves, recordà als populars que l'objectiu a Euskadi ha de ser la fi d'ETA, i no del PNB, «la pau i no guanyar unes eleccions a costa del que sigui, utilitzant el terrorisme com a arma electoral». Així va dir que les pretensions electorals són lícites, pero han d'anar unides a l'objectiu d'acabar amb ETA. Per això, assegurà que els socialistes bascs han pres la decisió correcta, ja que «tota mobilització que vagi contra ETA i per la pau necessita del concurs de tots els demòcrates». No obstant això, matisà que la seva presència en la manifestació no vol dir «que hi hagi coincidència amb la política del Govern basc ni suport a les tesis del PNB», sinó la recerca de la fi del terrorisme.

D'altra banda, Ibarretxe agraí ahir a Vitòria les adhesions dels partits, col·lectius o associacions que han confirmat la seva assistència a la convocatòria contra ETA. A més, traslladà el seu respecte a aquells que decideixin no assistir a la convocatòria que partirà de la plaça Aita Donosti i conclourà a l'Ajuntament. Durant el transcurs d'una roda de premsa, Ibarretxe insistí que l'objectiu «fonamental» de la manifestació és congregar en una mateixa convocatòria aquells que «creiem en la pau, en els drets humans, que la violència d'ETA no té sentit i els que ens mostram en contra de l'activitat violenta i els assassinats d'ETA».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris