nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

Els sindicats temen retalls de plantilla per la fusió entre Endesa i Iberdrola

El Govern no permetrà un operador de generació superior a Endesa

La fusió entre Endesa i Iberdrola no serà un camí fàcil. Després que dimarts les dues elèctriques espanyoles segellassin un acord per convertir-se en una de les principals empreses del sector del món, ahir consumidors i sindicats afirmaren que temen que aquest acord provoqui una pèrdua de competència en el mercat elèctric espanyol i una reducció dràstica de llocs de feina en les dues empreses. Del seu costat, el Govern anuncià la seva intenció d'impedir que un operador en el sector elèctric espanyol tengui una capacitat de generació superior de la que posseeix Endesa en aquest moment.

Els sindicats temen que aquesta fusió pugui afectar els treballadors d'ambdues empreses i que en existir llocs de feina redundats això es derivi en una reducció de plantilles. A més, els sindicats denuncien la falta d'informació que s'ha aportat als treballadors sobre l'operació.

Del seu costat, el ministre d'Economia, Rodrigo Rato, assegurà que l'Executiu no permetrà l'existència d'un operador en el sector elèctric amb una capacitat de generació superior a la que posseeix Endesa en aquest moment. Rato destacà la importància que cap companyia superi el 50 per cent de quota de mercat que posseeix Endesa, tal com va plasmar el Govern espanyol en el paquet de mesures liberalitzadores del mes de juny passat.

Després d'expressar el seu respecte a les decisions empresarials, assenyalà que l'Executiu actuarà en funció del que Endesa i Iberdrola li plantegin i aprofitarà qualsevol ocasió per «augmentar la competència i millorar les condicions dels consumidors, tant de les famílies com de les empreses». En aquest sentit, el ministre d'Economia indicà que la seva posició davant aquest tipus de concentracions empresarials es basa en la defensa del funcionament de la competència en el mercat elèctric i de les companyies que operen en territori espanyol, amb l'objectiu de donar «la màxima garantia de qualitat i de competència» als ciutadans i als usuaris.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris