cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Imaz acusa Aznar de ser «l'únic líder europeu que és aliè al diàleg»

Arenas destaca la «gran soledat» del PNB davant els demòcrates

El portaveu del Govern basc, Josu Jon Imaz, afirmà ahir que «la soledat» del president espanyol, José María Aznar, a Europa és «evident», ja que «és l'únic dels líders europeus que és aliè a l'aplicació de fórmules de diàleg per resoldre els problemes que tenim en la societat basca». Imaz responia així a les declaracions realitzades dissabte per Aznar en la cimera europea de Biarritz, on va manifestar que el PNB es troba en una «vertiginosa fugida cap endavant» que accentua el seu aïllament, així com també que la Unió Europea ja s'ocupa del conflicte basc, però no com vol el líder jeltzale Xabier Arzalluz.

El portaveu de l'Executiu basc, que oferí una roda de premsa a Sant Sebastià per valorar la cimera de Biarritz, acusà Aznar de ser «l'únic entre els líders europeus que defensa la incomunicació, la crispació i la divisió com a instruments per enfrontar-se amb els problemes que té la seva societat», enfront «del diàleg, que és la recepta que s'aplica a tot Europa per afrontar els problemes». «Les receptes del senyor Aznar només solen tenir com a resultat la desestabilització en les societats», assegurà Imaz, per afegir que, contràriament, «el diàleg, que és la recepta que s'aplica en l'àmbit europeu, fonamentalment serveix per cohesionar i resoldre els problemes d'una societat com és la societat basca». Així mateix, segons apuntà, el diàleg «serveix també per articular un projecte seriós en l'Estat espanyol i per donar estabilitat a una àrea central a Europa com és l'àrea en què vivim».

D'altre costat, el secretari general del PP, Javier Arenas, assegurà ahir que aquests darrers dies «s'ha posat de manifest la gran soledat del Partit Nacionalista Basc entre les formacions polítiques europees i davant de les formacions polítiques que al món defensen la democràcia». Arenas es feia ressò d'aquesta manera de la sortida del PNB de la Internacional Demòcrata Cristiana, a causa d'una modificació dels seus estatuts proposada des del PP, després de la petició realitzada pels nacionalistes als dirigents de la UE perquè intervinguessin en la solució del conflicte basc i garantissin el dret d'autodeterminació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris