nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Madrid no canviarà de parer sobre els carburants tot i les mobilitzacions

BP apujà dues pessetes el preu de la benzina i quatre el del gasoil

El vicepresident segon i ministre d'Economia, Rodrigo Rato, assegurà ahir que el Govern no modificarà l'acord aconseguit amb les cooperatives i les organitzacions UPA i Asaja sobre les compensacions per la pujada dels carburants, tot i les mobilitzacions de pagesos i ramaders convocades per COAG. Rato, que, al costat del president de la Junta, Juan José Lucas, assistí a Salamanca al Congrés Provincial del PP, precisà que «el Govern no canviarà ni la seva posició ni els acords aconseguits amb les organitzacions agràries per aquestes hostilitats».

Així mateix, el ministre d'Economia indicà que «la decisió d'alguns pagesos i ramaders de mobilitzar-se no respon a la realitat, perquè quan es varen firmar els acords per a les compensacions del sector ja s'establia un barem de 30 dòlars el preu del barril de petroli». Per altra banda, Rodrigo Rato es va referir a la possibilitat que Repsol i Iberdrola formin una societat conjunta d'energia i va afirmar que «l'Executiu ja ha fixat la seva posició respecte d'aquest tema i que aquestes qüestions ja estan legislades des del Govern».

D'altre costat, la petroliera BP, que compta amb un 10 per cent del mercat, apujà ahir el preu del gasoil d'automoció entre tres i quatre pessetes, amb la qual cosa el situa en un preu màxim de 123'9 pessetes, i l'augment de dues pessetes de la benzina amb plom i sense plom. Repsol YPF, la principal companyia petroliera espanyola, amb un 45 per cent de quota de mercat, va apujar la matinada de dissabte dues pessetes el preu del litre de benzina i cinc pessetes el preu del gasoil d'automoció.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris