cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
22°

Setze joves radicals, detinguts en nous actes de violència als carrers de Baiona

Un grup d'encaputxats ataca amb còctels molotov la seu de Ràdio Euskadi

99386

La manifestació, que demanava democràcia per a Euskal Herria, transcorregué amb calma.

La violència al carrer sacsejà ahir de nou Baiona, al País Basc francès, en acabar la cimera europea a la veïna Biarritz, en què els simpatitzants d'ETA aprofitaren per expressar-se a cops. La Policia francesa detingué 16 radicals i denegà el pas per la frontera francoespanyola a més d'un centenar d'espanyols, en la segona jornada consecutiva de kale borroka.

Diversos membres de l'organització Haika "resultat de la fusió la passada primavera de la bascoespanyola Jarrai i la bascofrancesa Gazterriak" varen ser arrestats ahir en l'interior d'un bar quan preparaven còctels molotov.

En acabar una manifestació que transcorregué sense incidents pels carrers cèntrics de Baiona sota el lema de «Democràcia per a Euskal Herria», grups d'incontrolats es dispersaren pel barri vell d'aquesta localitat costanera, on tornaren a trencar mostradors dels comerços, llançar còctels molotov i cremar mobiliari urbà.

D'altre costat, alguns de l'aproximadament mig centenar de detinguts divendres pels greus aldarulls a Baiona i Anglet, varen ser expulsats amb caràcter urgent a Espanya, i altres quatre varen ser posats sota custòdia policíaca. Hores abans, un grup de radicals cremaren la seu de Ràdio Euskadi a Baiona.

Segons testimonis presencials, un grup de radicals discutia davant de la seu de Ràdio Euskadi. L'objecte de la discussió era si destrossaven o no la seu d'aquesta emissora de ràdio. Finalment, van llançar objectes contundents que van destrossar els vidres, i, posteriorment, es van dispersar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris