nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
20°

Breus

• POLÍTICA

La unitat d'Izquierda Unida El diputat asturià Gaspar Llamazares, candidat a la Coordinació General d'IU, assegurà ahir que la inclusió de l'encara coordinador general, Julio Anguita, en la seva candidatura, al contrari de dividir encara més l'organització, com sosté Francesc Frutos, el que fa és «potenciar la unitat». «No és bo parlar de divisió a IU en aquests moments», reprovà al seu rival en la carrera per la successió d'Anguita. Segons el seu parer, el que s'ha de fer és veure les «diferents opcions entorn del futur» que hi ha en el si de l'organització i que, segons recordà, tenen «coincidències en el projecte polític».E.P.

• CRÒNICA NEGRA

Brot de legionel·la a Galícia Dues persones han mort i deu més romanen ingressades en centres hospitalaris com a conseqüència d'un brot de legionel·la detectat en els darrers dies a Vigo i Redondela (Pontevedra). En total s'han registrat 17 casos d'aquesta malaltia, però set dels pacients ja varen ser donats d'alta. Les persones mortes estaven ingressades a l'Hospital Xeral de Vigo, que ja patí un brot d'aquesta malaltia fa dos anys. A la imatge, l'equip mèdic de l'hospital.EFE.

Cinc morts en accident de trànsit Cinc persones moriren i una altra resultà ferida de gravetat, com a conseqüència d'un accident de trànsit registrat la matinada d'ahir a El Coronil (Sevilla), on toparen dos vehicles per causes que es desconeixen, segons informaren fonts de la Direcció General de Trànsit (DGT) i el servei de Emergències Sanitàries 061. El sinistre es produí en el punt quilomètric 54'3 de la carretera A-376, al terme municipal del Coronil, als voltants d'una benzineria quan els dos vehicles toparen frontalment.E.P.

• CATALUNYA

Preguntes sobre Defensa El Grup Parlamentari de CiU pretén que el Govern expliqui els criteris de política general que té previst adoptar per regular la connexió entre l'Estat i les comunitats autònomes en matèria de defensa de la competència. Per això, presentà una interpel·lació urgent que es debatrà al ple del Congrés dels Diputats de dimecres que ve. CiU argumenta que la Disposició Final Segona de la Llei 52/1999 de 28 de desembre estableix que abans de l'1 d'octubre de 2000 el Govern ha de presentar en el Congrés dels Diputats un projecte de Llei.E.P.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris