nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
20°

Madrid retreu a Arzalluz que fa el ridícul perquè fora d'Espanya no té cap suport

Fontaine respon que la UE no es pot immiscir en qüestions internes dels estats

El ministre portaveu del Govern, Pío Cabanillas, recordà ahir al president del PNB, Xabier Arzalluz, que dijous demanà a la Unió Europea que intervingués en el conflicte basc, que fora d'Espanya no té ni el suport ni el reconeixement de les nacions. Mentrestant, la presidenta del Parlament europeu, Nicole Fontaine, responia a la petició del cap del PNB assegurant que la Unió Europea no es pot immiscir en qüestions internes dels estats membres. Això no obstant, el portaveu del PNB, Joseba Egibar, insistí a demanar el suport de la UE, tal com va fer en el cas irlandès.

Cabanillas, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, contestà a Arzalluz afirmant que les seves paraules són censurables i novament inoportunes. «Probablement el senyor Arzalluz és l'únic que no ha entès quin és el posicionament europeu», afirmà. En aquest sentit, i recordant també l'expulsió del PNB de la Internacional Demòcrata Cristiana, afegí que la «reacció internacional és clara en la seva unanimitat, rebutjant no tan sols el terrorisme sinó la política seguida pel PNB en relació amb els pactes d'Estella i els seus contactes amb el braç polític de la banda terrorista».

En la cimera europea de Biarritz, la presidenta del Parlament europeu, Nicole Fontaine, també volgué respondre a la petició d'Arzalluz, recordant-li que la Unió Europea no es pot immiscir en temes interns dels seus estats membres. «En els tractats es recull clarament el principi de subsidiaritat, i la UE en general i el Parlament europeu en particular no poden pronunciar-se sobre aquest tema».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris