nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
17°

Ibarretxe demana a la ciutadania que es manifesti «sense additius polítics»

Els partits decidiran la seva participació després de conèixer el lema de la marxa

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, va fer ahir una crida a la ciutadania perquè es manifesti «sense additius polítics» el dissabte 21 d'octubre a Bilbao a favor de la pau i contra ETA. Ibarretxe realitzà aquestes declaracions durant la inauguració de l'ampliació del polígon industrial Granada de la localitat biscaïna d'Ortuella.

En la darrera part del seu discurs, el president basc es referí a la situació de «crispació i divisió» en què viu en els darrers temps la societat basca, i advocà per «desarmar la paraula» des de la vida política, ja que, si no, «no estarem aportant, sinó restant, des de la política, al procés de desenvolupament de la nostra societat». Per això, recomanà «integrar i no dividir».

Reconegué que s'han comès molts errors en l'àmbit polític, «uns perquè hem cregut en excés, amb bona fe, en determinades qüestions, altres perquè, també de bona fe, no han cregut res, i altres, que preferesc no qualificar, que han tractat de posar pals a les rodes», assenyalà.

Tot i la crida del lehendakari, cap partit ni associació pacifista no confirmà la seva presència a la marxa, i prendran una decisió respecte d'això després de conèixer-ne el lema, fet que anunciarà Ibarretxe el dia 17, al mateix temps que donarà a conèixer el seu pla de pau. Així, el portaveu del PSE-EE al Parlament basc, Rodolfo Ares, manifestà que el partit serà «probablement» a la manifestació. No obstant això, indicà que esperaran conèixer tots els detalls al voltant de la mobilització, que seran concretats en els dies vinents, per expressar-li la posició oficial.

Ares ha apuntat que el primer que els socialistes pretenen saber, abans de sumar-se a la manifestació, és «si és unitària i si dóna satisfacció a les víctimes», perquè no volen acudir a una marxa «per major glòria del lehendakari».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris