lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
21°

Breus

• ECONOMIA

Cepsa apuja dues pessetes el gasoil La companyia petroliera Cepsa apujarà dues pessetes el preu del gasoil d'automoció a les 00.00 hores d'avui a causa de les «persistents pujades» dels preus internacionals del gasoil», anuncià la companyia a través d'un comunicat. Una altra de les raons esgrimides per Cepsa per adoptar aquesta mesura és l'apreciació del dòlar davant de l'euro, que és un factor que incideix «de manera directa» en l'activitat de distribució de la companyia.E.P.

• CATALUNYA

Dret a l'autodeterminació El futur secretari general de CDC i responsable de la ponència ideològica de l'onzè congrés de la formació, Artur Mas, manifestà ahir que incloent el dret a l'autodeterminació en el text congressual «no s'està demanant més autodeterminació», sinó que s'inclou un dret que «ja figurava a l'ideari de CDC des de la fundació», motiu pel qual no s'està incloent «res de nou». Mas justificava així l'acceptació de l'esmena dels joves de CDC en la qual es reclamava el reconeixement de l'autodeterminació.E.P.

• IMMIGRACIÓ

El programa Greco, sense contingut La secretària de Polítiques Socials i Immigració del PSOE, Consuelo Rumí, afirmà ahir en un comunicat que el Programa Global de Regulació i Coordinació de l'Estrangeria i la Immigració a Espanya (Greco) «no té continguts i són simples enunciats que barregen arbitràriament actuacions i pràctiques administratives, modificacions legislatives i drets». A més, considera incomprensible que el Govern espanyol hagi manifestat que el Programa no té una dotació pressupostària específica, «quan la immensa majoria de les mesures que apunta necessiten recursos econòmics per fer-ne possible el desenvolupament».E.P.

• COMUNICACIÓ

Noves compres de Telefònica Telefònica pagarà entre 500.000 i 520.000 milions de pessetes per les filials mòbils de Motorola a Mèxic, el Brasil, Israel, la República Dominicana i Hondures, segons l'acord que comunicà ahir a la CNMV. Telefònica adquirirà a Mèxic el 100 per cent de Norcel, Cedetel i Bajacel, així com també el 90 per cent de Movitel i el 21'7 per cent de Portacel; el 36'3 per cent de Global Telecom al Brasil; el 50 per cent de Pelephone a Israel, el 26'5 per cent de Tricom a la República Dominicana i el 25 per cent de Citel a Hondures.E.P.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris