cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
18°

La Internacional Democristiana expulsà el PNB a proposta del PP

La IDC aprovà la reforma dels estatuts que afecta els nacionalistes

El buró polític de la Internacional Democristiana (IDC), reunit dilluns a la nit a Santiago de Xile, decidí la reforma dels seus estatuts, per la qual cosa quedaran exclosos d'aquesta organització aquells partits que no pertanyin a la seva estructura regional. El principal afectat per aquesta mesura és el PNB que, com que no pertany al Partit Popular Europeu (PPE), ha quedat exclòs de la IDC, fet que no ha acollit de bon grat. El portaveu en el Congrés dels nacionalistes bascs, Iñaki Anasagasti, responsabilitzà d'aquesta decisió el PP, l'actitud del qual comparà amb la d'uns fills que «obren la porta per engegar el pare».

El portaveu de la formació nacionalista creu, no obstant això, que per aquesta decisió el seu partit no deixarà de ser demòcrata cristià, encara que qualificà de «greu» aquesta expulsió, ja que el PNB és un dels fundadors de la IDC. En qualsevol cas, per Anasagasti l'actuació del PP és «la venjança» pel posicionament que adoptà el seu partit quan es negà a la incorporació dels populars espanyols en la Internacional.

A més, considerà perjudicial per a la seva formació la «insídia sembrada pel PP que el PNB és poc menys que el cervell d'ETA». La intenció del PP de proposar en la conferència que s'exclogués els nacionalistes bascs «per les seves relacions amb ETA» es materialitzà ahir. El PP, a través d'un comunicat, va ser concís en informar que el PNB deixarà de pertànyer a la IDC perquè «s'autoexclogué del Partit Popular Europeu, organització regional de la IDC, fa aproximadament un any».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris