algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
20°

El PSOE ataca Aznar perquè dubta de la seva lleialtat contra ETA

Chaves diu que no es poden entendre les diferències com una traïció

Dirigents del PSOE varen criticar ahir l'actitut de José María Aznar en la lluita contra ETA. Mentre que Alfonso Guerra assegurà que l'Executiu dificulta cada cop més el necessari suport de tothom a la política antiterrorista, el president del PSOE, Manuel Chávez, demanà al PP i al Govern que no «posin en dubte el compromís del PSOE en la lluita contra ETA». Aliè a aquestes crítiques, el president del PP basc, Carlos Iturgaiz, afirmà que l'acostament del PNB a l'entorn radical ha motivat la reorganització de la banda terrorista.

Guerra criticà que Aznar en lloc de «dir farem això per combatre el terrorisme diu que si el PP guanya les eleccions al País Basc hi haurà menys morts». Assegurà que les paraules d'Aznar «sembla que dividiran més que unificaran» les forces polítiques. Això no obstant, afegí que «avui no sembla que aquesta unitat sigui massa clara» com tampoc no sembla estar bé la «competència del Govern en la persecució del terrorisme».

A les paraules de Guerra s'han d'afegir les pronunciades pel president del partit, Manuel Chavez, que assegurà que, tant el PP com el Govern no poden estar «tot el dia qüestionant el compromís del PSOE en la lluita contra ETA», i menys encara exigir la lleialtat per utilitzar qualsevol mínima diferència com una traïció.

Chávez afegí que «en allò essencial hi ha coincidència entre PP, Govern i PSOE», és a dir, en el suport a les forces de seguretat, en la defensa de la Constitució i de l'Estatut i en les exigències al PNB perquè s'allunyi del món radical.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris