nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Clam unànime contra ETA a Granada

Més de 200.000 persones secundaren la major manifestació de la història de la ciutat

99186

Aznar donà el condol a la filla.

Centenars de milers d'espanyols es bolcaren ahir novament als carrers per condemnar el darrer atemptat d'ETA i exigir a la banda que ja n'hi ha prou. Unes 200.000 persones, segons la Delegació del Govern d'Andalusia, varen recórrer ahir els carrers de Granada en la manifestació més multitudinària de la història d'aquesta capital andalusa, per expressar la seva repulsa per la mort del fiscal Luis Portero.

Sota el lema «Granada contra el terrorisme», els manifestants varen ocupar més d'un quilòmetre dels carrers més cèntrics de la ciutat fins a la plaça de l'Ajuntament, on només alguns milers pogueren assistir a la lectura del manifest contra la violència etarra llegit pel batle de la ciutat, José Moratalla.

A la manifestació, en què es varen llançar crits d'«Assassins!», «Ja n'hi ha prou!» i «Bascos sí, ETA no!», hi participaren el president de la Junta, Manuel Chaves; el president del TSJA, Augusto Méndez de Lugo, el batle de Granada, José Moratalla; l'exconseller de Justícia del Govern basc, Sabin Intxaurraga; el president del PP basc, Carlos Iturgáiz i el secretari general del PSE-EE, Nicolás Redondo Terreros; el delegat del Govern a Andalusia, José Torres Hurtado, entre altres personalitats.

En el seu discurs, el batle assegurà que el futur s'escriu amb dues paraules «pau i llibertat» i exclamà que «la pau és un patrimoni irrenunciable». El missatge de Moratalla, interromput amb aplaudiments de «Ja n'hi ha prou», proclamà que el «futur s'escriu a Granada, a Andalusia i a Espanya amb la democràcia».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris