cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

El militar mallorquí que se salvà d'ETA diu que «va ser un miracle»

El subtinent Fidel Albalat es recupera a casa seva de Sevilla

«Perdonau-me que no parli gaire; som viu de miracle i els meus comandaments m'han dit que no faci declaracions», afirmà ahir el subtinent de l'Exèrcit Fidel Albalat, de 45 anys i nascut a Palma, que salvà la seva vida dilluns en trobar en el seu vehicle un artefacte explosiu col·locat per la banda armada ETA.

Mentre es recupera del monumental ensurt, Fidel Albalat descansa en el seu pis de la capital sevillana devora la seva dona i dues filles «menorquines», emfatitza, «perquè jo he estat a totes les Illes Balears». «Mitja vida he viscut a Mallorca, Eivissa i Menorca, i encara que és cert que no tenc familiars a Palma, una germana meva està a eivissa», explica.

Els records del fallit atemptat són inevitables, i a cada moment subratlla que els seus caps li han prohibit parlar amb la premsa. Acceptà un diàleg breu telefònic però rebutjà de ple ser fotografiat. «Heu de comprendre que el que menys desig en aquests moments és publicitat», afirma Fidel.

El militar «no havia rebut cap tipus d'amenaça» per part d'ETA, segons informà el portaveu de la Regió Militar Sud, el comandant Modesto Cabezas. Cabezas apuntà que el suboficial treballa a la capital andalusa des de fa prop de deu anys i que en l'actualitat exerceix com a secretari del coronel en cap de l'aquarterament d'helicòpters El Copero, a Sevilla, on està destinat a la Unitat d'Artilleria Antiaèria número 74.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris