nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

La desfilada militar del Dia de la Hispanitat costarà 220 milions

El cost de la desfilada militar que, amb motiu de la Festa de la Hispanitat, tindrà lloc a Madrid passat demà, ascendirà a 220 milions de pessetes. El ministre de Defensa, Federico Trillo, va explicar que amb aquesta parada militar "en la qual participaran més de 3.500 militars, cent aeronaus i 230 vehicles i transport terrestres" es pretén aquest any que els espanyols siguin conscients que la defensa d'Espanya és també la d'Europa.

Els detalls de la desfilada varen ser explicats ahir en roda de premsa per Trillo i pel Cap de l'Estat Major de la Defensa, general de l'Aire Santiago Valderas Cañestro. El JEMAD va explicar que el càlcul de despeses de la parada es divideix en 80 milions destinats a personal; deu milions a despeses de transport, peatges i lloguer de mitjans; 100 milions per a combustible; i 30 milions de despeses de l'Eurocos, en total, 220 milions de pessetes.

Valderas va assenyalar que menys els deu milions de despeses de transport i els 30 milions generats per la participació de l'Eurocos, la resta del muntatge "180 milions" són despeses que s'imputen a la desfilada però que s'«haurien gastat» perquè la desfilada és un «entrenament més».

En aquest sentit, va indicar que encara que el pressupost estimat és de 220 milions, l'imputat directament a la desfilada és de 40 milions de pessetes. El ministre va fer broma amb el fet que 40 milions, «la meitat de la nòmina de Rivaldo», sigui el cost de l'organització de la desfilada.

Davant això, la Plataforma Cívica per un 12 d'Octubre en Llibertat va anunciar ahir la seva intenció de convocar una manifestació pel Dia de la Hispanitat amb l'objectiu de protestar per la decisió de la Delegació del Govern a Catalunya d'autoritzar la concentració ultradretana.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris