cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

El subtinent que es deslliurà de la bomba d'ETA a Sevilla va néixer a Mallorca

Fàbio Albalat, de 45 anys, casat i pares de dos fills, «no havia rebut cap amenaça»

El subtinent de l'Exèrcit Fàbio Albalat Bernabé, de 45 anys, que ahir trobà en el seu vehicle un artefacte explosiu, havia nascut a Mallorca. El militar «no havia rebut cap tipus d'amenaça» per part d'ETA, segons informà el portaveu de la Regió Militar Sud, el comandant Modesto Cabezas. Cabezas apuntà que el suboficial, casat i pare de dues filles, treballa a la capital sevillana des de fa prop de deu anys i que en l'actualitat exerceix com a secretari del coronel en cap de l'aquarterament d'helicòpters El Copero, a Sevilla, on està destinat a la Unitat d'Artilleria Antiaèria número 74.

Anteriorment, i fins el 1994, va desenvolupar la seva tasca en el regiment d'Artilleria número 14, ubicat a la carretera Sevilla-Cadis, d'on va ser traslladat a la base militar del Copero. Cabezas destacà que està previst que el subtinent continuï treballant en aquest aquarterament, on «ningú no està amenaçat» per la banda terrorista ETA, segons confirmà i que F.A.B. no ha participat en cap de les darreres missions de pau en les quals han anat destacats regiments d'aquesta base. Afegí que al Copero es va rebre ahir amb molta de «serenitat» la col·locació dels tres artefactes explosius que ETA situà a l'interior de vehicles de militars a Sevilla.

L'artefacte explosiu col·locat sota el seient del cotxe del subtinent de l'Exèrcit Fàbio Albalat Bernabé, que fou desactivat pels Tedax a Sevilla, contenia aproximadament un quilogram de cloratita, com els altres dos artefactes que van ser explosionats dissabte passat a la capital sevillana i Chipiona (Cadis) i que també anaven destinats a dos militars. La composició de l'artefacte, que va ser desactivat ahir matí per un equip dels Tedax de la Policia Nacional al carrer Urbión de Sevilla, està sent analitzat pels artificiers i no es descarta l'enviament al laboratori central a Madrid per un examen més exhaustiu.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris