nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
19°

Matas mostra el seu «desconcert» per la multitudinària manifestació

Govern i partits aragonesos destaquen el gran èxit de la marxa

El ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, expressà ahir el seu «desconcert» per la manifestació convocada a Aragó per protestar contra l'avantprojecte del Pla Hidrològic Estatal (PHN) i el transvasament de l'Ebre que aquest document inclou, alhora que reiterà l'oferta de diàleg del Govern. Matas, que ahir al matí visità la primera Fira Gremial 2000 d'Alaró, subratllà la «voluntat de diàleg i de consens» de l'Executiu central i explicà que el Govern «ha volgut obrir aquest gran debat social abans d'aprovar un projecte definitiu».

Després de ressaltar que «el diàleg no ha existit fins avui amb els representants del Govern d'Aragó», recordà que «l'únic posicionament unànime que tenim de la societat aragonesa és la voluntat de dur a terme les obres del «pacte de l'aigua», aprovat per les Corts d'Aragó de 1992, i aquest és el compromís, fins avui, del Pla Hidrològic». Al respecte recordà que, el 1992, Aragó, «en un acord unànime de tota la societat i de les Corts, expressà quina era la seva voluntat i les seves necessitats amb el «pacte de l'aigua», en què s'exigeixen unes inversions a la Comunitat Autònoma per poder aprofitar l'aigua» i que «avui són un compromís del PHN».

En qualsevol cas, Matas insistí a mostrar «cert desconcert» davant del fet que «s'estiguin fomentant aquest tipus de mobilitzacions», abans d'obrir un diàleg «i encara més "afegí", quan aquestes manifestacions tenen el suport dels que estan a favor de les obres recollides en el «pacte de l'aigua», i també dels que hi estan en contra». Matas instà les autoritats aragoneses, «com a tothom», a «asseure's a negociar», cosa que podria ocórrer el proper dia 11, quan està previst que el ministre s'entrevisti amb el president aragonès.

Del seu costat, el Govern d'Aragó i els partits polítics qualificaren d'èxit la manifestació de Saragossa. El president aragonès, Marcelino Iglesias, va dir que l'èxit de la manifestació és una clara demostració que aquesta comunitat no comparteix el model de desenvolupament del Govern del PP, «que no tan sols margina aquesta comunitat, sinó totes les regions d'interior».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris