cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

Breus

• CATALUNYA

El problema de CiU El president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, afirma en una entrevista que publicà ahir el diari El Periódico de Catalunya que «el problema important i que dificulta l'avanç» dels objectius de Convergència i Unió (CiU) «és la nostra relació amb el PP», que «no ha donat encara una resposta satisfactòria a les nostres demandes». Segons Pujol, els objectius de la coalició nacionalista són millorar el finançament i augmentar l'autogovern de Catalunya, i «no reformar l'Estatut ni la Constitució». Per a això, Pujol afirmà que CiU disposa de les seves pròpies «armes».E.P.

• AFERS SOCIALS

Dones contra la pobresa i la violència Unes 600 dones es manifestaren ahir a Barcelona contra la pobresa i la violència, segons fonts de la Guàrdia Urbana, en un acte que va ser convocat per la Coordinadora de Catalunya de la Marxa Mundial de les dones contra la violència i la pobresa. Segons els organitzadors, a la manifestació acudiren unes 4.000 o 5.000 persones. Durant l'acte reivindicatiu, membres de la Coordinadora de Catalunya llegiren un manifest que inclogué denúncies i exigències, com ara que «50 dones moriren l'any passat a Espanya, el sou de les dones espanyoles és un 30 per cent més baix que el dels homes per a la mateixa feina, o que la mitjana d'hores setmanals que dediquen les dones a les tasques domèstiques és de 44 hores».E.P.

• ECONOMIA

Reducció del deute públic El deute públic d'Espanya es reduirà del 57'9 per cent al 49'6 per cent del Producte Interior Brut (PIB) estatal entre el 2001 i el 2005, segons dades de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE). D'acord amb aquestes xifres, Espanya arribarà en ambdós anys a la meta fixada en el Tractat de Maastricht de no superar el límit del seixanta per cent del PIB d'endeutament públic. A més, el deute públic espanyol se situarà per sota de la mitjana dels països de la zona de l'euro, que disminuirà del 69'2 per cent al 61'2 per cent del PIB.E.P.

Tercer país de la UE amb menor PIB Espanya s'ha situat en el tercer lloc entre els països de la Unió Europea amb menor percentatge de Producte Interior Brut (PIB) per càpita del 82 per cent en relació amb la mitjana europea el 1999, segons un informe d'Eurostat. A més d'Espanya, només tres països més "Grècia, França i Portugal" varen registrar el passat any 1999 taxes del PIB per càpita per sota de la mitjana del conjunt de l'eurozona. El PIB per càpita del conjunt dels set països més industrialitzats del món, els G-7 "els Estats Units, França, Alemanya, el Japó, el Regne Unit, el Canadà i Itàlia", també va superar la mitjana europea (establerta de manera comparativa per Eurostat en el cent per cent), situant-se en el 125 per cent.E.P.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris