cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

Arzalluz considera factible que PNB i PSE-EE arribin a un acord de govern

El líder nacionalista envestí contra Aznar, de qui va dir que «ha perdut el nord»

El president de l'EBB del PNB, Xabier Arzalluz, assegurà ahir que és possible, en aquests moments, que el seu partit i el PSE-EE arribin a un acord si els socialistes inicien converses amb Ibarretxe per participar en l'Executiu autònom. A més, es mostrà convençut que no és necessària la convocatòria d'eleccions anticipades, encara que afegí que el que decideixi Ibarretxe «estarà ben fet».

Arzalluz realitzà aquestes manifestacions en la localitat biscaïna de Derio, on participà en un acte polític convocat amb motiu del XX aniversari del batzoki d'aquest municipi. Durant la seva intervenció, el líder nacionalista es demanà per què PP i PSE-EE, si volen governar, no inicien converses amb el lehendakari.

«Perquè si volen governar ara, que es posin en converses amb Ibarretxe i possiblement amb algun d'ells, amb el PP no, podrem arribar a un acord», va dir. Després d'exalçar la figura de Juan José Ibarretxe, de qui va dir que és un lehendakari fort i intel·ligent, afirmà que «si per mi fos» no es convocarien eleccions fins a culminar l'actual legislatura, perquè «no ens poden treure fora i a més ells tampoc no tindran la majoria en el Parlament encara que s'uneixin».

En aquest sentit, assegurà que Ibarretxe decidirà aquesta qüestió perquè «ell serà el que marqui la pauta i no li tremolarà el pols» i afegí que decideixi el que decideixi, «estarà ben pensat i ben fet».

També parlà del president del Govern espanyol, José María Aznar. Així, assenyalà en resposta a unes declaracions d'Aznar sobre la situació política a Euskadi que «ha perdut el nord i ens té enfilats». Arzalluz es referia a l'entrevista d'Aznar que ahir es publicà en el diari El Mundo, en les quals el president assenyalava que cada vegada que «ETA ha estat contra les cordes, han anat a salvar-la. Els dirigents del PNB han actuat amb profunda deslleialtat històrica a les institucions basques i a l'Estatut d'Autonomia».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris