nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
19°

Un militar s'allibera a Andalusia d'una bomba que ETA posà sota el seu cotxe

El suboficial havia conduit 124 quilòmetres amb l'artefacte quan el descobrí

Un suboficial de l'Exèrcit salvà ahir la seva vida, a la localitat gaditana de Chipiona, després de descobrir en el seu cotxe un artefacte explosiu, que fou desactivat per la Policia. El sotsdelegat del Govern a Cadis, Miguel Osuna, afirmà que «tots els indicis apunten que es tracta d'una acció d'ETA».

El militar, un brigada de 44 anys d'edat identificat només per les seves inicials, J.M.V.V, viatjava entre Sevilla i Chipiona, a la província de Cadis, quan escoltà un renou estrany en el seu vehicle. En arribar a la seva destinació, després de recórrer 124 quilòmetres, descobrí un paquet sospitós col·locat sota el seu cotxe, per la qual cosa alertà els Tècnics en Desactivació d'Explosius de la Policia.

El secretari general del Partit Popular, Javier Arenas, considerà arran d'això que es posa de manifest «que el terrorisme continua actuant» i que l'Estat de dret «sota cap concepte no pot baixar la guàrdia». La Policia confirmà que el paquet localitzat era una bomba adossada que contenia un quilo d'explosiu en el seu interior, per la qual cosa cap a les 14.30 hores d'ahir procediren a la seva desactivació mitjançant una explosió controlada.

Segons sembla, la bomba adossada es componia de cloratita, un explosiu utilitzat habitualment per ETA. Altrament, el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón dictà ahir ordre de presó incondicional per a cinc dels nou detinguts dijous passat per la seva presumpta relació amb la direcció política d'ETA, anomenada Ekin.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris