nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

El Govern aprova que la bombona de butà pugi 194 pessetes més

El cost màxim és ja de 1.309 pessetes per unitat embotellada

La comissió delegada del Govern per a Assumptes Econòmics va aprovar ahir una pujada del preu màxim de la bombona de butà de 194 pessetes, un 17'3 per cent més, amb la qual cosa el nou preu ascendeix a 1.309 pessetes. L'Executiu va informar ahir a través d'un comunicat que aquest increment és menor al registrat per la cotització internacional de la primera matèria, que va augmentar un 150 per cent entre gener de 1999 i agost de 2000, al qual se suma la pujada del 97 per cent del cost dels nolis en aquest període, i del cost de la comercialització, que ha passat de 44'84 pessetes per quilogram el gener de 1999 a 46'84 pessetes actualment.

Aquest increment del preu de la bombona de butà és resultat de l'elaboració de la nova fórmula per fixar el límit màxim dels preus dels Gasos Liquats de Petroli (GLP) envasats, per part de la comissió delegada del Govern per a assumptes econòmics. El nou sistema es basa en un model de càlcul sobre tres components: el cost de la primera matèria, del transport i de la comercialització, distribució i envasament. La revisió de preus serà semestral, davant la realitzada fa un any, que es portava a cap els segons dimarts de cada mes.

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va assegurar ahir, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que aquesta pujada es portarà a terme per les empreses distribuïdores de forma «gradual i moderada, a causa de la pressió alcista del cost del petroli de l'actualitat». La companyia petroliera Repsol YPF va pujar vint pessetes el preu de la bombona de butà de 12'5 quilos, que costarà ara 1.135 pessetes, preu inferior en 174 pessetes al nou màxim fixat pel Govern, informava ahir la companyia.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris