lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
23°

Breus

• MEDI AMBIENT

Greenpeace pinta un vaixell Una desena d'activistes de Greenpeace varen pintar ahir dematí en el casc d'un vaixell de Trasmediterránea, que estava amarrat en el port de Barcelona i que cobreix els trajectes entre la ciutat comtal i Palma, consignes contra l'ús en els vaixells d'aquesta companyia de pintura amb la substància tòxica TBT. Segons fonts de la Policia del Port i de la mateixa organització, els activistes s'acostaren al Ciudad de Salamanca en motores pneumàtiques i durant 20 minuts, a pesar dels raigs de mànega de la tripulació, pintaren el casc.EP.

El PSOE critica el pla hidrològic La secretària general de Medi Ambient de l'executiva federal del PSOE, Cristina Narbona, afirmà ahir que el posicionament unitari del partit és el rebuig de l'avantprojecte de llei de pla hidrològic nacional, redactat pel Ministeri de Jaume Matas, presentat pel Govern perquè només afavoreix determinades zones d'Espanya i no és un pla nacional, i a més no és coherent amb la Directiva Europea d'Aigües. «No volem una solució que vagi bé allà on governa el PP, sinó a tothom», afegí. En aquest sentit, la secretària socialista acusà el Govern d'afavorir amb aquest PHN les comunitats autònomes que governa el Partit Popular, com València i Múrcia, i de no fer un pla per a tot el territori nacional, incloent-hi les comunitats governades pels socialistes com Aragó, Castella-la Manxa i Andalusia. EP.

• POLÍTICA

Reunió de Zapatero amb González El secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, i el president de la Comissió Progrés Global de la Internacional Socialista, Felipe González, varen mantenir ahir una reunió en dependències del Congrés per intercanviar punts de vista sobre l'actualitat política, aprofitant que ambdós assistien al ple en què es debatia la reforma de la Llei d'estrangeria. Segons informaren fonts socialistes, la cordial trobada, que va durar més d'una hora, va tenir lloc en el despatx reservat al cap de l'oposició, que s'ubica en la primera planta del palau del Congrés.EP.

• LABORAL

Salari de funcionaris Els secretaris generals de la Federació de Serveis i Administracions Públiques de CCOO, Carlos Sánchez, i de la Federació de Serveis Públics d'UGT, Julio Lacuerda, anuncien avui les «mesures de pressió» que els dos sindicats adoptaran davant de la intenció del Govern d'incrementar el salari dels treballadors públics un dos per cent l'any que ve, el mateix que la previsió d'inflació per al 2001.EP.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris