algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

PP, CiU i CC rebutgen les esmenes a la reforma de la Llei d'estrangeria

El PSOE s'abstingué en les propostes del PNB i dels grups d'esquerra

El ple del Congrés va rebutjar ahir per 183 vots en contra (PP, CiU i CC), 19 a favor (IU, Grup Mixt) i 101 abstencions (PSOE), les sis esmenes de totalitat al projecte de reforma de la Llei sobre Drets i Llibertats dels Estrangers a Espanya i la seva integració social. Les esmenes foren presentades per IU, PNB, Chunta Aragonesista (CHA), Eusko Alkartasuna (EA), Iniciativa per Catalunya-Verds (IC-Verds) i BNG. Després del debat de totalitat, el text passà al tràmit de Ponència i posteriorment al de Comissió.

El ministre d'Interior, Jaime Mayor Oreja, va justificar una vegada més la modificació de la Llei aprovada fa menys d'un any per un principi de prudència, perquè la realitat de la immigració ha desbordat l'actual legislació, i per la necessitat d'adaptar-se a una política comunitària comuna i altres compromisos internacionals, així com també per establir la capacitat real d'acolliment d'Espanya i fomentar una immigració legal. Jaime Mayor Oreja va insistir que la política d'immigració no sols comprèn un marc jurídic, sinó que exigeix també polítiques actives.

Els grups esmentats criticaren la precipitació de la reforma i la retallada de drets fonamentals i varen retreure al PSOE el seu canvi d'actitud respecte al darrer debat parlamentari de la vigent Llei el desembre de l'any passat. Per la seva banda, CC, CiU i PSOE coincidiren en la necessitat de renunciar a la dialèctica de confrontació per tal d'arribar a un pacte d'Estat en matèria d'immigració, encara que assenyalaren que el text de reforma s'ha de millorar i que el consens implica requisits.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris