nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
20°

La situació a Euskadi s'escalfa amb acusacions entre el PNB, el PP i el PSE

Anasagasti diu que «s'ha de tenir estómac per votar Iturgaiz»

El clima s'encalentí ahir a Euskadi quan faltaven dos dies per debatre les mocions de censura de PP i PSE contra el president Juan José Ibarretxe.

D'una banda, el portaveu del PNB al Congrés, Iñaki Anasagasti, carregà contra PP i PSE. Respecte del primer va dir que «s'ha de tenir estómac per votar Iturgaiz "candidat del PP" com a lehendakari». Quant al PSE va dir que «prenc nota de la mala acció del PSE en presentar la moció contra Ibarretxe».

El portaveu del Grup Popular, Luis de Grandes, respongué que allò que afecta l'estómac són les reaccions del PNB per les detencions d'etarres.

Mentre, el Vaticà negà ahir qualsevol intent de mediació per a la pacificació del País Basc, després que el Govern i els principals partits polítics (PP i PSOE) advertissin ahir que aquesta suposada mediació de la Santa Seu «entre un Estat democràtic i uns assassins» resulta impossible.

Mentre, el portaveu de la Santa Seu, Joaquín Navarro Valls, sortí ahir al pas de les interpretacions que s'han fet del comunicat amb el qual dilluns informà de les entrevistes que mantingué el cap de setmana a Roma l'arqubisbe Jean Louis Tauran amb el ministre espanyol Jaime Mayor Oreja i amb Ibarretxe.

Navarro Valls explicà ahir que en aquestes reunions «en cap moment» no es parlà d'una eventual mediació, sinó de «la contribució que pot continuar oferint l'Església catòlica» en la recerca d'una solució del problema terrorista a Euskadi.

El ministre d'Afers Exteriors, Josep Piqué, coincidí amb els aclariments i subratllà que el Vaticà es limità a efectuar un «oferiment genèric» de «col·laborar en la recerca de la pau» a Euskadi, «des de la tasca pastoral».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris