lluvia ligera
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

Pujol critica Madrid perquè pretén «marginar la cultura catalana»

El president de la Generalitat, Jordi Pujol, va criticar el Govern central «per l'ofensiva cultural que persegueix situar la cultura catalana "o almenys la cultura en català o molt vinculada a Catalunya" en la marginalitat. És una ofensiva que compta amb poder i diners». Va afegir que «continuam confrontats amb un tracte molt discriminatori en tot allò referent a la cultura», alhora que va anunciar que continuaran endavant amb la Llei de Política Lingüística.

Pujol va fer aquestes manifestacions en el discurs que va obrir el Debat sobre l'Orientació General de la Política de la Generalitat, celebrat al Parlament de Catalunya.

El president català va expressar també preocupació per la legislació europea que no reconeix els drets lingüístics. Va assegurar que ni cap de les llengües grans o exclusives d'un país, com puguin ser el castellà a Espanya, o l'alemany, el suec o l'holandès en els seus respectius països i a Europa, corren perill encara que no se'n faci un reconeixement específic en una llei, però no ocorre el mateix en cas de llengües com el català.

Les crítiques en l'àmbit de la cultura i d'erosió de la identitat catalana, al costat del de finançament autonòmic, varen ser els aspectes claus de crítica de Pujol, que va dedicar la resta del discurs a una descripció molt centrada en l'actuació del govern. No va deixar de fer referència a les matrícules dels cotxes, «que no és cap bestiesa».

La Guàrdia Civil multa Huguet (ERC) perquè duia el «CAT» al seu cotxe
Una patrulla de la Guàrdia Civil va multar ahir matí el vicesecretari general d'ERC, Josep Huguet, perquè lluïa el distintiu «CAT» a la matrícula del seu vehicle mentre circulava per l'autopista A-18 camí de Barcelona per anar al debat de Política General al Parlament.

En la multa, que no assenyala la quantitat a pagar, es relata el fet denunciat com circular «amb plaques de matrícula que no són perfectament visibles». Segons la denúncia, Huguet porta «un adhesiu col·locat entre la lletra de la província i la sèrie de números, cosa que indueix a error en la seva lectura». En cap moment es fa referència al fet que l'adhesiu és el corresponent al distintiu «CAT».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris