cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

Arias Cañete assegura que pagesos i pescadors volen «impossibles»

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Miguel Arias Cañete, advertí ahir els pagesos i pescadors, que reclamen al Govern la rebaixa dels imposts en els carburants, que «allò que demanen és impossible, ja que no podem intervenir els preus dels combustibles, perquè aquesta no és una economia marxista intervencionista, sinó que és una economia de mercat lliure».

Arias Cañete explicà que «tampoc no podem donar ajudes directes, perquè ho prohibeix la Unió Europea (UE)», de manera que «en demanar acords impossibles s'està polititzant un conflicte i no defensant el sector».

Arias Cañete assenyalà, en aquest sentit, que el Govern subscrigué un acord amb la Federació Nacional de Confraries de Pescadors i que «no farà concessions addicionals a confraries que van per lliure», afirmant que això també valia per a la Coordinadora de Pagesos i Ramaders (COAG), «perquè el Govern ha firmat un acord que beneficiarà tots els pagesos, siguin d'Asaja, UPA o la COAG».

Per altra banda, el Govern crema els seus darrers cartutxos per intentar evitar la imminent vaga de transportistes que s'acosta la pròxima setmana. El ministre de Foment, Francisco Àlvarez Cascos, instà ahir els transportistes a continuar les negociacions amb el Govern i els carregadors durant el cap de setmana per evitar l'aturada de 72 hores convocada per demà, dimarts i dimecres.

Els transportistes ja han advertit que hi pot haver falta de subministrament de mercaderies per l'atur. El ministre de Foment considera que aquesta mobilització perjudicarà tota la societat, per la qual cosa apel·là a la responsabilitat dels transportistes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris