cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

Mayor Oreja diu que no carregar contra els pagesos hauria estat «irresponsable»

El vicepresident Rodrigo adverteix que les protestes no estan justificades

101522

La Policia actuà amb càrregues per tot l'Estat, com aquesta de Girona.

El ministre d'Interior, Jaime Mayor Oreja, assegurà ahir que hauria estat una «gravíssima irresponsabilitat» de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat no actuar per detenir les accions dels pagesos que protestaven despús-ahir per la situació dels preus dels carburants, ja que els agents estan «perquè les lleis es compleixin i allò que no poden acceptar les Forces i Cossos de Seguretat és que una unitat bàsica de proveïment de combustible estigui bloquejada».

La Coordinadora d'Organitzacions de Pagesos i Ramaders (COAG) i Unió de Pagesos de Catalunya havien bloquejat 30 centres de la Companyia Logística d'Hidrocarburs (CLH) en 23 províncies de l'Estat, que va acabar amb intervencions policíaques que provocaren diversos ferits, sobretot a Tarragona, i varen finalitzar amb vuit detinguts.

A Catalunya, Unió de Pagesos va presentar una querella contra les Forces de Seguretat de l'Estat per la seva càrrega de Tarragona. Jaime Mayor Oreja, que va presidir ahir al País Valencià els actes commemoratius dels patrons del Cos Estatal de Policia, va assegurar que a ell li «faria vergonya» que les Forces i els Cossos de Seguretat «no actuassin i que la societat estigués desproveïda de combustible».

El ministre va assenyalar que això suposaria una «gravíssima irresponsabilitat». En aquest sentit, va assegurar que «tots desitjaríem» que la Policia «no hagués d'intervenir» en aquest tipus de protestes, però va subratllar també que «crec que tots els efectius mereixen el suport» de la societat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris