nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

Aznar adverteix que entre la barbàrie i la democràcia no hi ha espais intermedis

Zapatero afirmà que ETA no aconseguirà que els demòcrates cedeixin al seu xantatge

Els principals dirigents polítics apel·laren a la unitat dels demòcrates, i mentre que el president del Govern espanyol, José María Aznar, advertia que no hi pot haver «territoris intermedis» entre els demòcrates i els terroristes, el líder de l'oposició, José Luis Rodríguez Zapatero, demanava passes «inequívoques» al lehendakari. Aznar assegurà, en una breu declaració a Polònia, que «no hi ha cap espai intermedi entre la llibertat i la tirania, entre la democràcia i l'opressió, entre l'estat de dret i els terroristes», que estan desplegant tota la seva «barbàrie i bestialitat».

Respecte al PNB, afegí que «qui jugui a establir aquests territoris intermedis, juga a cercar espais de confusió i a legitimar i donar la raó als terroristes». Aznar digué que la «fermesa, l'exigència democràtica i la mobilització ciutadana amb caràcter permanent» són les bases per acabar amb ETA i demanà confiança en la democràcia i en les Forces de Seguretat, ja que el Govern mantindrà la seva actual fermesa. En tot cas, anuncià que parlarà «llargament» sobre la política antiterrorista en tornar a Espanya.

El vicepresident del Govern, Mariano Rajoy, va fer una crida al PNB perquè «posi fi d'una manera radical a les ambigüitats», ja que al centre del partit nacionalista «hi ha molta gent farta d'algun dels seus dirigents». Afegí que les diferències entre PP i PSOE són mínimes, fins i tot inexistents, ja que ambdós secunden el marc constitucional, defensen els drets i la democràcia i no fan part del Pacte de Lizarra.

El secretari general del PP, Javier Arenas, també es mostrà convençut que es mantindrà la unitat amb el PSOE, ja que «és moltíssim el que ens uneix». Assegurà que «els companys patriotes del senyor Otegi han tornat a protagonitzar una gesta sagnant» i que el seu partit està en deute amb tots els seus membres a Euskadi.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris