cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
22°

Triadú ressalta els vincles de Catalunya i Euskadi en l'homenatge a Companys

El conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Triadú, posà de manifest els vincles de relació entre Catalunya i Euskadi en l'acte d'homenatge a qui va ser president de la Generalitat, Lluís Companys, que se celebrà anit en el pont Irun-Hendaia.

Triadú manifestà que l'acte era un homenatge tant al president Companys com també «al poble basc, que avui ens acull i ens dóna el calor de la solidaritat entre uns pobles germans que patiren les greus conseqüències d'una guerra fratricida i una posterior repressió que cercava la destrucció de les nostres identitats nacionals».

Triadú afirmà que el lliurament de Companys a les autoritats franquistes era «un pròleg del terror que envairia Europa amb els crims dels règims autoritaris, i ha servit per mostrar als països democràtics la vertadera cara del franquisme, i aquest va ser també el gran servei de Companys a la causa de la democràcia i la llibertat». Triadú va fer un repàs de les relacions personals entre el president Companys i el lehendakari basc José Antonio Agirre.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris