nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
19°

Aznar demana al PSOE que no cedeixi a les pressions per rompre el consens

Per la seva part, Otegi assegura que no té indicis que ETA prepari una nova treva

104120

Aznar i la seva esposa, Ana Botella, ahir amb el primer ministre polonès, Buzek.

El president del Govern, José María Aznar, va dir ahir que «espera i desitja» que els dirigents del PSOE no es deixin portar per la «forta pressió» per deslligar-se del consens amb el Govern en temes antiterroristes, i que no vagin «pels camins equivocats», en al·lusió a la possibilitat que el PSOE acudeixi a la cridada del lehendakari, Juan José Ibarretxe.

Aznar, que es troba en visita oficial a Polònia, va voler deixar clar que el Govern no participarà en operacions que posin en qüestió la validesa de les regles del joc democràtic: «Cadascú ha de ser responsable davant l'opinió pública dels seus actes i decisions sobre la unitat dels demòcrates contra el terrorisme», indicà.

Aznar digué que el PSOE pateix una pressió molt forta per desmarcar-se de la línia de consens que oferí al Govern en aquesta matèria, encara que confià que els socialistes «sàpiguen valorar la importància que en el País Basc es continuï enfortint una alternativa política basada en el consens estatutari i les condicions de respecte cap a les regles del joc».

Una d'aquestes pressions podria ser l'afirmació del coordinador general d'IU-EB, Javier Madrazo, que el PSOE, «fins ara, està quedant en un segon terme perquè fan seguidisme del PP». Madrazo afegí que «en el PSOE estan acomplexats perquè pensen que la política del PP els està donant vots i en volen fer una còpia», per la qual cosa els animà a canviar de posició. «Si el PSOE es mou, estic convençut que el PP es mourà», digué.

D'altra banda, el portaveu d'Euskal Herritarrok (EH), Arnaldo Otegi, afirmà ahir que la seva organització no té cap dada sobre la possibilitat que ETA decreti una segona treva i qualificà els comentaris en aquest sentit d'«absoluta frivolitat». Otegi digué que «si jo fes una valoració» al respecte «probablement les meves paraules serien interpretades com que estic fent d'intèrpret d'aquesta voluntat de l'organització armada». I recalcà que «nosaltres sempre hem estat partidaris que no es pot frivolitzar amb aquests temes».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris