cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
21°

Els partits i sectors del PNB critiquen Ibarretxe per acostar-se de bell nou a EH

Redondo l'acusa de donar més importància a HB que no a la unitat democràtica

93246

El secretari general dels socialistes bascs, Nicolás Redondo Terreros.

L'oferiment que va fer dimecres a EH el lehendakari, Juan José Ibarretxe, perquè s'integri en la mesa de diàleg que proposa si respecta els drets humans i la voluntat de la societat basca generà rebuig en l'oposició i en alguns sectors del seu mateix partit. El secretari general del PSE, Nicolás Redondo Terreros, assegurà que el lehendakari sembla més preocupat pel posicionament que adopti EH que no per recuperar la unitat dels partits democràtics. El parlamentari del PNB Joseba Arregi lamentà «que poc que dura l'esperança» que generà la proposta del Govern basc per formar una mesa de diàleg sense la coalició abertzale.

Redondo Terreros qualificà de «decebedores» les paraules que pronuncià el lehendakari, ja que «dóna la imatge d'estar més preocupat pel posicionament que adoptarà EH que no per la unitat dels demòcrates». Segons el líder socialista, s'ha d'establir una jerarquia, «i el primer és recuperar la unitat democràtica».

En aquest sentit, lamentà que Ibarretxe i el PNB estiguin pendents del canvi que no es produeix en EH per recuperar aquesta unitat, quan «és més lògic que des de la unitat democràtica reclamem a HB que canviï». Redondo Terreros demanà al PNB i al PP: «Què més ha de passar en aquest país perquè existeixi una relació normalitzada de tots els partits enfront d'ETA?».

El president del PP basc, Carlos Iturgaiz, també lamentà les declaracions d'Ibarretxe, que evidencien que no és possible un diàleg normalitzat amb el PNB, ja que la rectificació que sembla haver emprès amb la proposta inicial del lehendakari no era sincera. «Els qui posen els punts sobre les is al mateix Ibarretxe han estat el senyor Arzalluz i el senyor Egibar», va dir.

El secretari general d'UA, Pablo Mosquera, sol·licità a Ibarretxe que superi el «jou» d'Egibar i actuï amb independència del que li dicta el seu partit. «És tremendament significatiu que el lehendakari hagi de dir coses diferents de les que pensa, de les que sent, i de les que molts ciutadans li exigeixen», va dir.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris