cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
14°

Mayor adverteix ETA que no farà que el Govern desisteixi de la seva política

Carlos Iturgaiz i Redondo fan una crida a la unitat i a la fermesa dels demòcrates

ETA no aconseguirà que el Govern abandoni la política antiterrorista que segueix. Aquesta és l'advertència realitzada després de l'atemptat d'ahir a Osca pel ministre de l'Interior, Jaime Mayor Oreja, qui assegurà que aquesta política és precisament la que fa mal a la banda armada. Des de PP i PSOE es realitzaren noves crides a la unitat dels demòcrates, una col·laboració que, pel secretari general popular, Javier Arenas, ambdós partits s'han d'exigir l'un a l'altre.

El ministre assegurà que la lluita contra el terrorisme requereix «tenacitat» i reconegué que, «en aquests moments difícils, hi ha molts d'espanyols que tendeixen a desconfiar de l'estat de dret i de la seva política contra el terrorisme».

Però recalcà que l'única fórmula per acabar amb el terrorisme és utilitzar «l'estat de dret» i confiar en la tenacitat de les forces i cossos de seguretat de l'Estat.

«Si ETA actua d'aquesta manera tan cruel és per la política que està realitzant en aquests moments el Govern», afirmà Mayor Oreja, qui a més a més va afegir que «ETA vol fer insuportable la política de l'Executiu», però va advertir que el Govern no desistirà dels seus plantejaments.

«L'Executiu es ratifica en la fórmula de la tenacitat de les forces de seguretat», insistí el ministre, i apuntà que «si hi ha una fórmula errònia és la dels que confien en el diàleg amb els que només utilitzen la bomba i la pistola». «Els que confien en el diàleg amb aquestes bèsties s'estan allunyant d'una solució que només passa per la utilització de l'estat de dret», declarà.

Ressaltà la necessitat de recuperar l'esperit d'Ajuria Enea d'unitat i consens de tots els partits democràtics per fer front al terrorisme i avançà que estarà a favor de tot el que suposi la recuperació d'aquest esperit.

PP i PSOE han coincidit a afirmar que només la unitat i la fermesa democràtica aconseguiran acabar amb ETA. També ambdós partits, mitjançant els seus màxims dirigents a Euskadi, Carlos Iturgaiz i Nicolás Redondo Terreros, coincidiren a demanar al PNB que aclareixi els dubtes que recauen sobre ell respecte de la seva col·laboració amb EH.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris