nubes dispersas
  • Màx: 28°
  • Mín: 27°
29°

ETA revifa l'ofensiva i assassina una parella de la Guàrdia Civil a Osca

La bomba adossada matà per primer cop una dona dels cossos de seguretat

93824

Membres de la Guàrdia Civil inspeccionen les restes del vehicle.

La banda armada ETA assassinà ahir dos agents de la Guàrdia Civil en la localitat d'Osca de Sallent de Gállego, mitjançant una bomba adossada en els baixos del cotxe que ocupaven José Àngel de Jesús Encinas i Irene Fernández Pereda, que morí a l'acte. El seu company morí una mitja hora més tard, mentre era traslladat a l'hospital d'Osca. El pare d'aquest agent és també guàrdia civil, en la seva localitat natal, Talavera de la Reina, a Toledo. L'agent duia tres anys prestant servei en la localitat d'Osca, mentre el seu company s'incorporà fa tres meses.

Devers les 6.10 hores del matí, quan anaven a començar una patrulla, es produí l'explosió d'una bomba adossada col·locada als baixos del cotxe oficial que ocupaven els dos guàrdies civils morts en l'atemptat: Irene Fernández Pereda i José Àngel de Jesús Encinas. La primera morí a l'acte, mentre que el segon va ser traslladat, encara amb vida, a l'hospital de San Jorge d'Osca, al qual no pogué arribar, ja que morí trenta minuts més tard, en el trajecte cap el centre sanitari.

Irene Fernández Pereda, la primera dona guàrdia civil morta en atemptat terrorista, era fadrina i tenia 32 anys. Va néixer en la localitat asturiana de Quirós, ingressà en el cos fa cinc anys i va ser destinada al quarter de Sallent de Gállego fa tres. La família de l'agent era molt coneguda en la seva localitat natal, i fins i tot el seu padrí, Manuel Pereda, en va ser batle.

José Àngel de Jesús Encinas, fadrí, de 22 anys i natural de Talavera de la Reina, arribà al quarter de Sallent de Gállego feia només tres mesos, després de passar per Hinojosa de San Vicente (Toledo). El pare del jove assassinat també és guàrdia civil, en la localitat toledana en la qual va néixer l'assassinat.

El vehicle oficial era un Nissan Patrol amb el qual la Guàrdia Civil realitzava habitualment les seves patrulles. Els dos agents es disposaven a arrancar-lo per començar una patrulla rutinària. El vehicle quedà totalment destrossat, i la resta dels que es trobaven aparcats en la plaça del Valle de Tena han patit quantiosos danys. La zona va ser ràpidament acordonada per agents de l'Institut Armat.

Poques hores després, la Guàrdia Civil explosionà un vehicle sospitós en la mateixa localitat, en els envoltants del lloc on es produí l'atemptat. Els agents varen col·locar una petita càrrega explosiva en el vehicle, un Ford Sierra. No obstant això, va resultar ser una falsa alarma.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris