nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Esclata un artefacte en el portal d'un dirigent d'EA a la localitat de Bermeo

Un artefacte pirotècnic explotà ahir la matinada en el portal de l'habitatge de Juan Manuel Jaio, president de la Junta Municipal d'Eusko Alkartasuna (EA) a la localitat bilbaïna de Bermeo, que no produí danys personals però sí que ocasionà diversos desperfectes materials. A més, desconeguts incendiaren una sucursal de Caixa Navarra a Pamplona, mentre que les localitats de Burlada i Cabanillas patiren també actes de violència al carrer amb la crema de diversos contenidors.

L'explosió a Bermeo es produí al voltant de les 2 hores de la matinada al carrer Askatusuna, i ocasionà danys en el portal i baixos de l'edifici, així com també a la porta del primer pis i en dos vehicles que estaven estacionats pels voltants. L'Ertzaintza indicà que l'edifici fou desallotjat, immediatament després que explotàs l'artefacte, per equips de seguretat, que comprovaren els danys ocasionats en l'edifici. Els inquilins foren reallotjats dues hores més tard.

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Bermeo, integrada pels grups municipals del PNB, Eusko Alkartasuna (EA) i Euskal Herritarrok (EH), aprovà ahir un comunicat en el qual condemnen la col·locació d'aquest artefacte. En el comunicat, que fou llegit en euskera pel batle, Juan Carlos Goienetxea, d'EA, la Corporació municipal mostrà la seva solidaritat amb els veïns atacats i els transmeté tot el seu suport. A més, l'escrit també assenyalava que aquest tipus d'actituds «són de més».

Així mateix, Euskal Herritarrok de Bermeo va fer també un altre comunicat en què es referí a l'atac de la matinada d'ahir, per assenyalar que no accepta «aquest tipus d'actes sense cap» i ho denuncià «rotundament», i mostrà tot el seu suport cap als veïns.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris