nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

Telefònica cau en Borsa un 10'34 per cent en dos dies i perd 1'83 bilions

Preveu captar 10 milions de clients de mòbil a Alemanya

Telefònica ha caigut un 10'34 per cent en Borsa els darres dos dies i ha perdut 1'83 bilions del seu valor borsari a conseqüència del càstig infligit pels inversors a la companyia per les inversions multimilionàries que haurà de realitzar per sufragar la llicència de telefonia mòbil UMTS aconseguida a Alemanya. Els títols tancaren ahir en 22'63 euros, després de moure's al llarg de la sessió entre 23'69 i 22'53 euros, fet que implica una caiguda del 5'31 per cent.

Analistes borsaris posaren de manifest el «desconcert» del mercat davant dels retrocessos experimentats per l'operadora. D'altra banda, el consorci 3G, integrat per Telefònica i la companyia finlandesa Sonera, preveu obtenir una quota en el mercat de telefonia mòbil alemany del 13 per cent fins el 2006, cosa que equival a deu milions de clients, informà ahir l'operadora a la CNMV.

El grup hispanofinlandès, amb participació en un 57'4 per cent de Telefònica i un 42'6 per cent per part de Sonera, preveu realitzar una inversió de 6.700 milions d'euros (1'1 bilions de pessetes) en aquest projecte. En aquest sentit, Telefònica precisà que existeixen ofertes de proveïdors per finançar aquesta quantitat totalment sense recórrer a l'operadora espanyola, i afegí que els pròxims mesos es concretarà el procés. L'inici de les operacions s'ha previst per a l'any 2002.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris