cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

El batle de Markina rebé amenaces per cedir la capella ardent a Rementeria

Arzalluz i Ibarretxe l'absolen i el PP vol que s'investiguin les pressions del cas

100198

Kariaga, sortint de les dependències municipals.

El batle de la localitat biscaïna de Markina, Àngel Kariaga, justificà ahir amb les pressions rebudes la decisió de cedir el saló de plens de l'ajuntament per celebrar el funeral de l'etarra Patxi Rementeria. Àngel Kariaga afirmà que malgrat que la directiva del PNB «ens exigia que no els deixàssim el saló», s'hi accedí perquè «no som uns herois» i «per pressions que hem tingut d'amenaçar-nos en manifestacions, insults, etc».

El batle manifestà que «si els deixàvem el saló, si hi hagués gens de gresca els dies de l'homenatge, els responsables n'eren ells, o qui hi anàs per ells», i afegí que si s'hi negaven la culpa de «qualsevol desgràcia seria nostra». El batle de Markina assegurà que «ni Patxi Rementeria ni cap d'ells no es mereix un homenatge» i recalcà la seva negativa a «adherir-s'hi». Kariaga confessà tenir por de la «situació dura» que es viu des de fa més d'una setmana i afegí que, si pogués, deixaria el seu càrrec perquè «això ja és el no va més».

Al respecte, el president del PNB, Xabier Arzalluz, assegurà ahir que l'etarra Patxi Rementeria no té «dret a l'honor» que suposa la instal·lació de la capella ardent a l'ajuntament de Markina. No obstant aixo, el president penebista assegurà que comprèn l'actitud del batle de la localitat, i els «desigs d'un clima de pau» que el dugueren, a ell, i als edils del PNB, a votar a favor de la iniciativa presentada per EH».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris