cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
18°

Breus

• MEDI AMBIENT

Vessament de gasoil de Madrid El conseller de Medi Ambient de la comunitat de Madrid, Pedro Calvo Poch (foto), assegurà ahir horabaixa que es coneixerà qui ha estat el responsable del vessament dels 60.000 litres de gasoil de dissabte a la xarxa de clavegueram de Madrid i que carregarà amb les depeses originades, alhora que haurà de pagar la multa corresponent. «Aquesta setmana es prendrà declaració als operaris que es trobaven a la caseta on es produí el vessament, en el Centre de Manteniment de Trens de Renfe, i podrem determinar les responsabilitats entre els pocs candidats a ser-ne responsables».EP.

• ECONOMIA

Beneficis d'Ercros del primer semestre Ercros va obtenir el primer semestre del 2000 un resultat de 52 milions de pessetes, un 87'6 per cent menys que en el mateix període de l'any passat. L'empresa atribueix aquesta situació a «la debilitat dels preus del mercat de la química bàsica i a l'alt cost d'algunes matèries primeres a causa del preu del petroli». No obstant això, la facturació va assolir els 19.789 milions de pessetes, amb un creixement del 3'2 per cent. La divisió d'emulsions registrà unes vendes superiors d'un 28 per cent a les obtingudes en els sis primers mesos de 1999, mentre que les exportacions augmentaren un 16%.EP.

Puja el preu del gas natural un 3'6% El preu mitjà de referència de la tèrmia de gas se situa a partir d'avui en 7'9997 pessetes, després de pujar un 3'6 per cent respecte del valor anterior, fixat el mes de maig passat, segons dades del Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). El preu de transferència a les empreses autoritzades per distribuir i subministrar gas natural per canalització s'estableix en 3'2240 pessetes per tèrmia, cosa que representa una pujada del 9'6 per cent. Pel que fa a les tarifes d'ús domèstic i comercial, el preu de la tèrmia queda en 8'135 pessetes per a usuaris de petit consum, mentre que per als de consum mitjà baixa 6'808 pessetes i per a despesa superior se situa en 4'560 pessetes.

• CANÀRIES

Ataquen la seu de CC amb còctels molotov La seu de l'Agrupació Tinerfenca d'Independents, Coalició Canària (ATI-CC) a La Laguna fou atacada durant la matinada d'ahir per diverses persones no identificades que llançaren una pedra contra la porta principal i un còctel molotov que no ha causat danys materials de consideració, ja que rebotà contra la reixa metàl·lica de l'entrada, segons el partit nacionalista. El Gabinet de Premsa d'ATI-CC ha mostrat la seva preocupació davant d'un fet que, després de l'atac registrat ahir a la seu del PSC-PSOE a Santa Cruz de Tenerife, assegura que «ja no pot considerar-se aïllat, ja que la pau social que sempre ha caracteritzat l'arxipèlag sembla que vol ser trencada pels que s'emparen en la desraó». Precisament, el setembre es farà un congrés independentista per constituir el Moviment de Resistència Canari.EP.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris