cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

El PP considera un error la proposta de diàleg del PSOE amb el PNB a Lizarra

Arenas recordà que hi ha pactes «amb els companys patriotes dels assassins»

La proposta de diàleg entre tots els partits que el PSOE oferí al Govern continua sent el centre de la política en el País Basc. El secretari general del PP, Javier Arenas, rebutjà ahir la proposta de diàleg socialista, la qual considerà una errada, ja que la presència del PNB en el Pacte de Lizarra és incompatible amb aquesta mesa.

El president del PP basc, Carlos Iturgaiz, es dirigí a la formació nacionalista per demanar-li quina classe de diàleg està disposada a mantenir, quan el seu portaveu, Joseba Egibar, diu que necessiten HB. Arenas es mostrà sorprès per l'anunci públic que abans d'ahir feren els socialistes, ja que «la lleialtat no només s'ha de proclamar, sinó que també és necessari exercir-la i practicar-la». En aquest sentit, sol·licità al PSOE que mantengui en públic el mateix posicionament que manté en les reunions privades.

El dirigent popular assegurà que no vol pensar que els socialistes han renunciat a exigir al PNB la ruptura del Pacte de Lizarra com a requisit per iniciar el diàleg que proposa, per la qual cosa qualifica l'oferiment que el Govern té sobre la taula como una errada. El diàleg amb el PNB és «absolutament incompatible» mentre es mantenguin els pactes «amb els companys patriotes dels assassins», digué Arenas, referint-se a la paraula del portaveu d'EH, Arnaldo Otegi, que qualificà així els etarres finats dilluns passat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris